Kundalini Reiki Training

Kundalini Reiki 1ste graad training super zomer deal nu €39,- ipv €110,- incl. lunch, online training va. €22,- vanuit je eigen huis.

1 daagse training in onze Praktijk of online te ontvangen

Wat is Kundalini Reiki?

Kundalini is een Sanskriet woord, dat ‘’opgerold’’ betekent. Het duidt op de energie die traditioneel gezien, drie-en-een-half keer opgerold ligt in het wortel- of basischakra. Deze energie is bij iedereen aanwezig in dat Chakra. Via dia energiecentrum dat aan het staartbeen is verbonden, straalt de energie uit. In het heiligbeen kan de energie uit het staartbeen zich verbinden met het zilveren koord, waarmee wij zijn verbonden met de grote kosmische bron want daaruit ontspringt dat koord. In het staartbeen bevindt zich in eerste instantie de bron in onszelf, onze persoonlijke bron. In het heiligbeen, iets hoger dan het staartbeen, vindt de belangrijkste ontmoeting plaats tussen de energie uit de persoonlijke bron en de kracht uit de grote kosmische bron.

Deze energie, die bij de meeste mensen onbewust blijft, is in feite onze grootste kracht van creativiteit en bewustwording. Kundalini is werkzaam in iedereen en stroomt in lichte mate altijd door ons lichaam. De bekendste vorm is de seksuele energie maar na het opstijgen kan zijn zij allerlei vormen aannemen. Het aanspreken van het reservoir aan Kundalini-energie en het opstijgen van de energie door de aanwezige chakra’s of zenuwknopen, het kan het beste geleidelijk gebeuren, omdat het met allerlei sterke ervaringen gepaard kan gaan wanneer blokkades doorbroken worden.

Ons medische symbool, de esculaap, is oorspronkelijk afgeleid van het symbool voor Kundalini-energie, de caduceus, dat staat voor het zelfhelend mechanisme. Deze oorsprong is nog nauwelijks bekend. De twee slangen van het caduceus symboliseren het opnemen van prana (chi of ki) uit de ingeademde lucht die vervolgens onderin de staf bij de Kundalini-energie wordt toegevoegd, die gewekt wordt en opstijgt. De vleugels bovenin de staf symboliseren het ontwaakte bewustzijn, ofwel de reikwijdte van de geest, wanneer de Kundalini-energie de goddelijke energie ontmoet. De kosmische opstijgende kracht wordt in het Hindoeïsme ook wel Shakti genoemd of de Godin, die zich op onze kruin verenigd met de God Shiva, die staat voor de kracht van het bewustzijn die zich van boven naar beneden beweegt. Dat het bij ons spiritueel proces ook gaat om deze beweging van boven naar beneden: het indalen van het bewustzijn door de chakra’s naar beneden toe, wordt nog wel eens vergeten. Het is juist de manifestatie van het ontwaakte bewustzijn, waarvoor we hier op aarde zijn. Beide bewegingen, het opstijgen van Kundalini en het indalen van bewustzijn zijn dus even belangrijk.

Er zijn binnen de Kundalini Reiki 3 niveaus of graden waarin de energie op een rustige en veilige manier ‘wakker gemaakt’ wordt en zo de kans heeft om op te stijgen. Inwijdingen in alle niveaus van Kundalini Reiki wil zeggen dat het energiekanaal en de chakra’s geopend en gereinigd waardoor je toegang hebt gekregen tot de aardse energie. De basischakra is een ingang voor de Kundalini energie, ofwel het Kundalini vuur. Zodra deze energie bij het basischakra je lichaam binnenkomst, stroomt het lang het energiekanaal omhoog naar het kruidenchakra waar het je lichaam weer uitstroomt.

Met Kundalini Reiki krijg je een andere ‘kwaliteit’ energie of trilling binnen handbereik, die je kunt inzetten bij behandelingen of t.b.v. je persoonlijke ontwikkeling.

Iedereen die wilt gaan werken met Kundalini Reiki moet beginnen bij de 1e graad, ook al heeft men al inwijdingen gehad in andere Reiki- of healingsvormen.

Kundalini Reiki 1

Tijdens de eerste inwijding worden alle blokkades in de chakra’s verwijderd, behalve in de basischakra. Het hoofdenergiekanaal tussen basis- en kruinchakra wordt schoongemaakt en voorbereid op het ‘wakker maken’ van Kundalini tijdens de inwijding in Kundalini Reiki 2. Het hartchakra wordt vergroot en de energiebanen van de handen naar de kruinchakra worden geopend, zodat de Reiki vrijer kan stromen. Je leert tevens een complete behandeling te geven én een afstandsbehandeling. Kundalini Reiki staat gelijk aan Usui Reiki 1,2 en 3! Dat wil zeggen dat de intensiteit daaraan gelijkstaat.

Kundalini Reiki 2

Tijdens de tweede inwijding worden de Reik-kanalen verder geopend. Het Kundalini vuur wordt ‘aangestoken’, waarbij de hoofdenergiebaan voorzichtig geopend. De Kundalini-energie bereikt de zonnevlecht ter voorbereiding van het volledige opstijgen van de Kundalini in Kundalini Reiki 3. Tevens gaat het 3de oog- of voorhoofdchakra verder open. Verder leer je een speciale korte meditatie. Als je deze meditatie toepast, verhoog je voor korte tijd de kracht van het Kundalini vuur. Op deze manier worden alle chakra’s en het hele energiesysteem gereinigd.

Kundalini 3/Master

Dit is de graad van de Reiki- leraar. Bij de derde inwijding worden de voorgaande inwijdingen krachtiger en het keelchakra, zonnevlecht, heiligbeenchakra en basischakra worden geopend. Het Kundalini vuur wordt krachtiger. Na de derde Kundalini Reiki inwijding kan de Kundalini energie opstijgen vanaf de basischakra naar de kruinchakra en daar het lichaam verlaten.

Je keert tevens om de drie Kundalini Reiki inwijdingen aan anderen te geven en de balans om de energie te balanceren.

In deze Master- inwijding zitten nog ander inwijdingen besloten, die je jezelf kunt geven en waar je ook mee leert werken:

  • Geboorte Trauma Reiki
  • Locatie Reiki
  • Vorige levens Reiki
  • DNA Reiki
  • Kristal Reiki
  • Diamant Reiki

Het Kundalini Reiki systeem is indertijd geïntroduceerd door Ole Gabrielse uit Denemarken. Ole Gabrielse heeft door de jaren te mediteren contact gehad met Opgestegen Meester Kunthumi, die het Kundalini Reiki systeem aan hem heeft doorgegeven.

Deze zomeraanbieding is te volgen bij ons in de praktijk op de G.Rietveldweg 4 te Heerhugowaard of online heerlijk vanuit jouw eigen huis op de tijd die voor jou uitkomt.

Online training. Hoe werkt dat?

Chi ball
De meeste mensen gebruiken de chi ball methode om een inwijding op afstand te sturen. Deze werkwijze kan zeer effectief zijn en wanneer de chi ball bereid is, kan de ontvanger deze ophalen wanneer het hem/haar het beste uitkomt.
Een chi ball is een energie bal die wordt gemaakt door een reiki master en door een ander persoon kan worden ontvangen. Een chi ball wordt door mij bereidt met de intentie om een specifiek persoon in te wijden met de betreffende energie waarvoor jij je hebt ingeschreven en een healing in deze reiki vorm. De chi ball kan op elk moment worden ontvangen wanneer het hem/haar het beste uitkomt – is er geen afstands- of tijdslimiet.
De ontvanger haalt de chi ball en de daarbij behorende inwijding binnen door de intentie hiervoor uit te spreken, bijvoorbeeld “Ik wil nu graag de inwijding … (naam inwijding) die … Esther Verwoert voor mij heeft klaargezet.
Ik heb diverse malen op deze manier mijn inwijdingen binnen gehaald. Ik ervaar dit als zeer fijn, omdat ik dan op de dag zelf kan bepalen wanneer ik bereid ben om de inwijding op te halen.

Besloten Facebookgroep alleen voor diegene die Training bij Heart And Soul hebben gevolgd. Welkom nieuwe leden.

https://www.facebook.com/groups/343024269882358/?ref=bookmarks

Esther Verwoert Reiki Teacher Master

Reactie

reactie

Leave a Reply

Required fields are marked*